Navigacija

U pravcu održive budućnosti - Udruženje cementne industrije Srbije započelo sa serijalom edukativnih radionica

U prostorijama Udruženja cementne industrije Srbije (CIS) održana je prva po redu edukativna radionica za predstavnike medija pod nazivom „Upotreba komunalnog i industrijskog otpada u procesu proizvodnje cementa“, čiji je osnovni cilj razmena dosadašnjih iskustava i upoznavanje predstavnika medija sa procesom proizvodnje cementa kao i efektima upotrebe goriva proizvedenog od komunalnog i industrijskog otpada na proizvodni proces, kvalitet finalnog proizvoda i životnu sredinu.

O karakteristikama tehnološkog procesa proizvodnje cementa, mogućnostima i načinima upotrebe alternativnih goriva, kao i stanju u Srbiji i iskustvima razvijenih zemalja EU govorio je prof. dr Aleksandar Jovović, redovni profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Radmila Šerović, načelnica odeljenja za upravljanje otpadom u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine predstavila je prisutnim novinarima zakonske okvire iz oblasti upravljanja otpadom, postupke i procedure za dobijanje dozvola za korišćenje otpada u postrojenjima za proizvodnju cementa, kao i tokove informisanja i objavljivanje podataka, odnosno transparentnost rada Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Preuzmite prezentaciju: Upotreba komunalnog i industrijskog otpada u cementnoj industriji (A.Jovović)

Preuzmite prezentaciju: Obaveze subjekta sistema upravljanja (R.Šerović)

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12/1.jpg