Навигација

ЦИС Подкаст

Први подкаст

Podcast серијал Цементне индустрије Србије под називом: Отпад? Да, хвала!, бави се темама везаним за коришћење енергије из отпада. Поставља питања о производњи цемента употребом отпада као енергента, регулаторним захтевима, емисијама загађујућих материја у ваздух, превентивним мерама и тржишту отпада. Доноси приче о примерима добре праксе из развијених земаља, али и о страховима и забринутостима везаним за коришћење енергије из отпада у Србији.

Прва Podcast емисија посвећена је утицајима и ефектима ко-процесуирања, тачније коришћења енергије из отпада у процесу производње цемента. Гости емисије су представници фабрике цемента Лафарж Србија: Дејан Дамљановић, технички директор и Марко Мухадиновић, менаџер заштите животне средине. Сазнајте више о технолошком процесу који подразумева употребу отпада као енергента у процесу производње цемента, мерама којима се обезбеђују услови за сигуран и безбедан третман отпада, примерима добре праксе из Аустрије, спремности цементаре Лафарж у Србији да повећа удео супституције фосилног горива и изазовима на путу ка остварењу циљева.


Други подкаст

Другу ЦИС Podcast емисију посветили смо контроли и надзору при ко-процесуирању. Представници фабрике цемента МОРАВАЦЕМ: Милош Милојевић, технички директор и Катарина Павловић, менаџер заштите животне средине, говоре о  административним процедурама за добијање дозвола за термички третман отпада, инспекцијским надзорима, постављеним циљевима компаније МОРАВАЦЕМ и постигнутим резултатима у области супституције фосилног горива.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/25/01_CIS_Podcast.jpg